ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτριος Παναγιώτη Μητρόπουλος είναι Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές βαθμίδες της ιεραρχίας του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., φθάνοντας στο βαθμό του Αντιστράτηγου, όπου ανέλαβε καθήκοντα Α’ Υπαρχηγού το 1997 – 1998.
Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του CAM Λονδίνου σε θέματα Μάνατζμεντ – Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, έχει πιστοποίηση παρακολούθησης ενός έτους Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου, διπλωματούχος Σχολής Δημοσιογραφίας τριετούς φοίτησης, είναι Δημοσιολόγος, μιλάει την Αγγλική και έχει πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Είναι μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Έχει γράψει επίσης πολλές εργασίες, άρθρα και εξειδικευμένα θέματα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Βιβλία του συγγραφέα :
– Επικοινωνία – Δημόσιες Σχίσεις στην Αστυνομία.
– Δημόσιες Σχέσεις Αστυνομίας και Κοινού.
– Επαγγελματική και Κοινωνική Αγωγή – Εθιμοτυπία.
– Επαγγελματικός Οδηγός Αστυνομικού.
– Τα ναρκωτικά και η αντιμετώπισή τους.
– Κυκλοφοριακή Αγωγή.
– Ανακριτική (με τον επί τιμή Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Χρυσό).
– Επιτομή (Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Αρχές Δεοντολογίας, Εθιμοτυπία).
– Επικοινωνιακές Σχέσεις – Αρχές Μάνατζμεντ – Άμβλυνση Ηθικών Αξιών.
– Ο άνθρωπος και ο ανθρωπισμός του.
– Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
– Το οδοιπορικό της ζωής μου.
ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Στο βιβλίο μου “ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” σκέφτηκα να γράψω για θέματα, τα οποία ενδιαφέρουν όλους τους ανθρώπους και τα βιώνουμε καθημερινά στη ζωή μας. Έτσι προσπάθησα και περιέγραψα με απλά λόγια και νοήματα σε στίχους, ορισμένες κύριες αρετές του ψυχοσυναισθηματικού κόσμου μας και να τις αναλύσω. Π.χ. – Γνώση – Η αγωγή και το ήθος του ανθρώπου – Ευγένεια –Συνείδηση – Ανθρωπιά – Το αυτεξούσιο του ανθρώπου – Ευαισθησίες – Θεία Πίστη – Η αγάπη είναι δύναμη που ανταποδίδει αγάπη – Η φιλία – Η αλήθεια κ.λ.π. Επίσης και για ορισμένα αρνητικά συναισθήματα, που απαξιώνουν τον άνθρωπο, όταν τα εκφράζει. π.χ. Φιλαυτία – Αλαζονεία – Υποκρισία – Φθόνος. Η Αρετή, μπορούμε να πούμε βοηθά τον άνθρωπο, γιατί υποδεικνύει να χρησιμοποιεί τη συμβουλή και την πειθώ στις ανθρώπινες σχέσεις, πάρα τον εξαναγκασμό. Είναι “υγεία τε και κάλος και ευεξία της όλης ψυχή” και κατά τον Καθηγητή – Ακαδημαϊκό κ. Θεοδωρακόπουλο “έχει την πηγή της, μέσα στην ανιδιοτέλεια και την ελευθερία της ψυχής”. Και το συμπέρασμα : # Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται # (Κάθε επιστήμη, κάθε γνώση, όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή, εάν χωρίζεται από τη δικαιοσύνη και τις άλλες γενικές αρετές, δεν είναι σοφία, αλλά πανουργία). Ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης, πάνω στην έννοια της αρετής, θεμελιώνει τη φιλοσοφία, για την ηθική. Η αρετή είναι το μέσο, για την επίτευξη του υψίστου αγαθού για τον άνθρωπο, την ευδαιμονία. Τώρα πια, ΕΝΑΡΕΤΟΣ άνθρωπος θεωρείται εκείνος, που βρίσκει το μέτρο σε κάθε συναίσθημα και κάθε ενέργεια.
Με εκτίμηση
Δημήτριος Μητρόπουλος