Δελτίο Τύπου

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών πραγματοποίησε με επιτυχία την Γενική Ετήσια Τακτική Συνέλευση την Πέμπτη 15/03/2018 στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α.

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι προσκεκλημένοι, Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλά μέλη του Συνδέσμου.  Ιδιαίτερο τόνο σε αυτή έδωσαν με τον πλούσιο θεματικό λόγο τους οι κ.κ. Πρόεδροι των Δ.Σ. Μ.Τ.Σ. και Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Ταξίαρχος ε.α κ. Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος και Ταξίαρχος κ. Χαρώνη Παναγιώτα αντίστοιχα.

Εκτός του Προέδρου του Συνδέσμου Αντ/γου ε.α. κ. Χρήστου Κονταρίδη τοποθετήσεις συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος έκαναν οι κ.κ. Πρόεδροι της ΠΟΑΣΑ Υποστράτηγος ε.α.  Χριστακόπουλος Ευάγγελος και ΠΟΑΞΙΑ Ταξίαρχος Κατσιαμάκας Ιωάννης.

Μετά το πέρας των καταστατικών και ενημερωτικών εργασιών της Γενικής Συνέλευσης εκδόθηκε το παρακάτω Ψήφισμα προς δημοσίευση και αποστολή αρμοδίως.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χρήστος Κονταρίδης

Αντ/γος ε.α.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Αθήνα σήμερα 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:00 τα μέλη του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α. στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που έγινε στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, μετά από εισήγηση του κ. Προέδρου της Γ.Σ.,

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Αποφασίσαμε και εγκρίναμε το περιεχόμενο του παρόντος ψηφίσματος.

  1. Αποτίουμε φόρο τιμής στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας  που θυσιάστηκαν στο βωμό του υπηρεσιακού και εθνικού καθήκοντος.
  2. Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες φτωχοποίησης και υποβάθμισης της ζωής των συνταξιούχων αποστράτων με τις εφαρμοζόμενες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους.
  3. Απαιτούμε την επαναφορά της αξιοπρέπειας, της ηθικής και του σεβασμού των Νόμων με την εφαρμογή των Αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.
  4. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην άρση του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70%, που θα δικαιούταν ο εκλιπών (άρθρο 12 του Ν. 4387/2016).
  5. Ζητάμε τη θεσμοθέτηση του εθελοντισμού μέσω της εφεδρείας για την αξιοποίηση των Αποστράτων από μέρους δομών της Αστυνομίας και της Πολιτείας ευρύτερα.
  6. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς στη διεύρυνση των δικαιούχων νοσηλείας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και των αποστράτων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού και στα λοιπά Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  7. Συντασσόμενοι συμπαραστεκόμαστε στους εν ενεργεία συναδέλφους και καλούμε την Πολιτεία σε μέτρα μηδενικής ανοχής ανομίας και παραβατικότητας.
  8. Αποδοκιμάζουμε κάθε χρησιμοποίηση των Αστυνομικών ως κυματοθραύστη κοινωνικών αντιδράσεων και μηχανισμό απορρόφησης λαϊκών  κραδασμών οργής και αγανάκτησης των πολιτών από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας.
  9. Ζητάμε την εξομάλυνση ανισοτήτων τριτέκνων πολυτέκνων οικογενειών με νομοθετικές ρυθμίσεις και θέσπιση περαιτέρω μέτρων επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος.
  10. Συμπαριστάμεθα στους οικείους των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται τις μέρες αυτές αδικαιολόγητα κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης Τουρκίας.
  11. Εξουσιοδοτούμε τον Πρόεδρο της Γ.Σ. να υποβάλει το παρόν ψήφισμα αρμοδίως και να αναρτήσει τούτο στην ιστοσελίδα του Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Σ.ΑΠ.ΑΣ.Α.

Χαράλαμπος Μηνόπετρας

Αντ/γος ε.α.